Vir fotografije: FB stran Zlata Lisica / Golden Fox https://www.facebook.com/goldenfoxtrophy/photos/pcb.10157875150815665/10157875138210665/
Minuli vikend je bilo v Kranjski gori živahno, saj so se po ledenih strminah borile smučarke za najboljša mesta v 57. Zlati lisici. Na sicer “moški” progi v Podkorenu je bila nepremagljiva Italijanka Marta Bassino, sledila ji je Švicarka Michelle Gisin, bron pa si je z 0,73 stotink zaostanka priborila domačinka Meta Horvat.

Tekma za Zlato lisico se je iz “rodnega” Maribora že devetič preselila v Kranjsko Goro. Proga je bila najtežja, najbolj zahtevna, najbolj trda in ledena v vsej sezoni svetovnega pokala, pa vendar se je izkazalo, da  se tekma ne konča, ko je konec prve jakostne skupine – da je žensko alpsko smučanje najbolj zanimivo na najtežjih progah in snežnih podlagah.

V kombinaciji 57. Zlate lisice je za dvojno zmagovalko Marto Bassino srebrno lisičko osvojila Francozinja Tessa Worley, bronasto pa Švicarka Michelle Gisin. Meta Hrovat je bila v skupnem seštevku obeh veleslalomov peta, za Slovakinjo Petro Vlhovo.